Leveringsvoorwaarden

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN PURE PREMIUM BRAND PRODUCTIONS EN PROMOWORLD.NL RELATIEGESCHENKEN TE AMSTERDAM (Gedeponeerd bij Kamer van Koophandel te Amsterdam).

Artikel 1 Definitie.

Lid 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

 1. adviseur c.q. leverancier: zijnde Promoworld relatiegeschenken te Amsterdam; de gebruiker van deze algemene voorwaarden,

 2. opdrachtgever c.q cliënt: degene die met de leverancier in een (pre-) contractuele verhouding staat.

Lid 2: Daar waar in deze algemene voorwaarden wordt gesproken van "goederen" worden daaronder verstaan zowel de door leverancier te leveren zaken als de door haar te leveren diensten, waaronder adviezen en creatieve uitingen.

Lid 3: Daar waar in deze algemene voorwaarden, of tussen de leverancier en cliënt gesloten overeenkomst, wordt verwezen naar een internationaal gedefinieerd beding (bv: C.O.D., exworks, C.I.F. etc.) dient een dergelijk beding te worden verstaan in de zin van de door de internationale Kamer van Koophandel gepubliceerde Incoterms 1990.

 

Artikel 2 Toepasselijkheid.

Lid 1: Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen zijn op iedere verbintenis tussen leverancier en cliënt deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing.

Lid 2: Het in het voorgaande lid bepaalde geldt eveneens voor (nadere dan wel aanvullende) overeenkomsten tussen leverancier en cliënt waarbij de toepasselijkheid van deze algemene verkoop en leveringsvoorwaarden niet nader (uitdrukkelijk) is ingeroepen.

 

Artikel 3 Aanbiedingen.

Lid 1: Alle aanbiedingen in welke vorm dan ook zijn voor de leverancier vrijblijvend tenzij deze een termijn voor aanvaarding bevatten en zijn gebaseerd op levering onder normale omstandigheden en normale werktijden.

Lid 2: Indien een vrijblijvende aanbieding wordt aanvaard, heeft leverancier het recht het aanbod binnen twee dagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.

Lid 3: Afbeeldingen, informatie op websites, catalogi, tekeningen en verdere aan of door de leverancier verstrekte gegevens zijn aan wijzigingen onderhevig zonder voorafgaand bericht en binden de leverancier niet.

 

Artikel 4 Prijzen.

Lid 1: De bij de aanbieding opgegeven prijs of prijzen gelden exclusief BTW in Euro’s op de op dat moment kostenbepalende factoren.

Lid 2: Leverancier heeft te allen tijde het recht te bepalen, dat bepaalde artikelen slechts in bepaalde minimum hoeveelheden zullen worden geleverd.

Lid 3: Leverancier heeft te allen tijde het recht dat bepaalde bewerkte artikelen maximaal 10% meer- of minder worden geleverd en doorberekend, ivm productie technische redenen.

 

Artikel 5 Annuleringen.

Indien opdrachtgever de gegeven order geheel of gedeeltelijk annuleert, is hij gebonden aan leverancier alle met het oog op de uitvoering van deze order, redelijkerwijs gemaakte onkosten (kosten van voorbereiding, bestellingen bij derden, opslag, provisie etc.) te vergoeden. Alles onverminderd het recht van leverancier op volledige vergoeding wegens winstderving én van overige uit de annulering voortvloeiende schade. Minimale vergoeding bij annulering bedraagt 10% van de totale orderwaarde of deel van de order die wordt geannuleerd.

 

Artikel 6 Levering van bedrukte goederen.

Lid 1: Ingeval de leverancier opdracht krijgt tot levering van speciaal ten behoeve van cliënt bewerkte c.q. samengestelde producten is cliënt verplicht tot aanlevering van direct reproduceerbaar materiaal van goede kwaliteit.

Lid 2: De leverancier is uitsluitend gehouden vooraf een drukproef ter goedkeuring aan cliënt te zenden indien zulks voor het verstrekken van de opdracht schriftelijk door cliënt is bedongen. In dat geval verplicht de leverancier zich uiterlijk vijf weken na ontvangst van de opdracht daartoe en na ontvangst van de te reproduceren materialen een drukproef voor te leggen aan cliënt, welke drukproef geacht wordt te zijn goedgekeurd indien niet binnen vijf werkdagen schriftelijk op de drukproef is gereageerd.

Lid 3: Alle kosten van het drukwerk of daarmee samenhangend worden afzonderlijk in rekening gebracht en zijn niet begrepen in overeengekomen prijzen tenzij uitdrukkelijk het tegendeel is overeengekomen.

 

Artikel 7 Advies werkzaamheden en productontwikkeling.

Lid 1: Adviseur is verplicht de belangen van cliënt naar beste weten en kunnen te behartigen en desgevraagd adviserend op te treden.

Lid 2: Adviseur zal alle door cliënt beschikbaar gestelde informatie strikt vertrouwelijk behandelen, ook na beëindiging van de relatie. Zijnerzijds is cliënt gehouden tot geheimhouding ten aanzien van al hetgeen hem bekend wordt met betrekking tot de onderneming van adviseur, diens producten en/of diensten.

Lid 3: In geval van productontwikkeling, adviezen voor toe te passen promotionele producten, adviezen met betrekking tot creatieve concepten, offertes voor uitgebreide projecten met al of niet bedrukte producten, nationale of internationale marktonderzoeken naar specifieke producten of productaanvragen van niet concreet omschreven producten is cliënt -in alle gevallen welke niet voorzien in levering van concreet omschreven goederen een vergoeding verschuldigd ter hoogte van een vooraf tussen partijen overeen te komen uurtarief of vast tarief.

 

Artikel 8 Leveringen en levertijd.

Lid 1: Opgegeven levertijden zullen nimmer zijn te beschouwen als fatale termijn, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij niet tijdige levering dient leverancier derhalve schriftelijk in gebreke te worden gesteld.

Lid 2: De levertijd gaat in op het laatste der navolgende tijdstippen:

A. de dag van totstandkoming van de overeenkomst.

B. de dag van ontvangst door de leverancier van de voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke bescheiden, gegevens, vergunningen en dergelijke.

C. de dag van ontvangst door de leverancier van hetgeen volgens de overeenkomst door cliënt eventueel bij vooruitbetaling dient te worden voldaan.

Lid 3: Indien de levering geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd door overmacht, is leverancier gerechtigd de levering op te schorten, dan wel de overeenkomst voorzover niet uitgevoerd, geheel dan wel gedeeltelijk te ontbinden en betaling te vorderen terzake van de wel uitgevoerde gedeelten, een en ander zonder gehoudenheid enige schadevergoeding aan cliënt te betalen.

Lid 4: Onder overmacht wordt in deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden verstaan elke van de wil van leverancier onafhankelijke omstandigheid -ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst reeds te voorzien- die nakoming van de overeenkomst blijvend of tijdelijk verhindert, alsmede voor zover daar niet reeds onder begrepen, oorlog, oorlogsgevaar, burgeroorlog, oproer, werkstaking, werkliedenuitsluiting, transportmoeilijkheden, brand en/of ernstige storingen in het bedrijf van leverancier of van haar leveranciers.

Lid 5: Leverancier behoudt zich het recht voor in geval van speciaal ten behoeve van cliënt c.q. samengestelde producten, maximaal 10% meer of minder dan de overeengekomen hoeveelheid te leveren en te factureren.

Lid 6: Het in gedeelten zenden van goederen door leverancier is, na goed overleg vooraf, toegestaan, waarbij iedere zending afzonderlijk betaalbaar is.

Lid 7: Tenzij schriftelijk anders overeengekomen zijn, onverminderd het hiervoor omtrent prijzen gestelde, de door leverancier opgegeven prijzen gebaseerd op levering af fabriek, magazijn of andere opslagplaats, exclusief omzetbelasting, importverplichtingen of andere belastingen, heffingen of verplichtingen en exclusief de kosten van lading en lossing, transport en verzekering.

Lid 8: Tenzij schriftelijk anders overeengekomen zal levering van zaken af magazijn plaatsvinden in welk geval de zaken worden geacht door leverancier te zijn geleverd en door cliënt te zijn aanvaard zodra de zaken aan cliënt aangeboden en/of zodra de zaken in of op het vervoermiddel zijn geladen.

Lid 9: Tenzij schriftelijk anders overeengekomen zal het transport plaatsvinden voor risico en rekening van cliënt, ook indien de vervoerder uitdrukkelijk heeft bepaald dat alle transportdocumenten dienen te vermelden dat alle schade ten gevolge van het transport voor rekening en risico van de verzender komt.

Lid 10: Indien leverancier aan cliënt monsters ter beschikking stelt is cliënt gehouden de monsters binnen veertien dagen na ontvangst onbeschadigd en in originele verpakking franco te retourneren aan leverancier.

Lid 11: Indien leverancier een model, monster of voorbeeld toont of verstrekt, geschiedt dit slechts bij wijze van aanduiding: de hoedanigheden van de te leveren zaken kunnen van het monster, model of voorbeeld afwijken. Het bepaalde in artikel 3 is van overeenkomstige toepassing.

Lid 12: Indien bij levering op afroep voor het afroepen geen termijnen gesteld zijn, heeft verkoper drie maanden na schriftelijke ter beschikkingstelling, recht op betaling.

 

Artikel 9 Reclames en gebreken.

Lid 1: Reclames terzake van uitwendig waarneembare gebreken dienen schriftelijk binnen acht dagen na levering der zaken te geschieden, bij overschrijding waarvan leverancier niet tot enigerlei vorm van schadevergoeding gehouden is.

Lid 2: Reclames terzake van niet uitwendig waarneembare gebreken dienen schriftelijk binnen acht dagen na constatering te geschieden tot ultimo drie maanden na levering der goederen welke termijn als vervaltermijn te gelden heeft.

Lid 3: Reclames terzake van de hoogte van de door leverancier verzonden facturen dienen binnen acht dagen na factuurdatum schriftelijk te worden gemeld, welke termijn als vervaltermijn te gelden heeft.

Lid 4: Voor de door leverancier geleverde doch door haar van derden betrokken diensten, zaken en/of grondstoffen geldt het in de vorige leden bepaalde slechts voor zover en in die mate waarin de derde-leverancier van die diensten, zaken en/of grondstoffen aan leverancier garantie heeft gegeven.

Lid 5: Door leverancier als ondeugdelijk erkende goederen zullen door hem hetzij vervangen, hetzij in aankoopbedrag worden gecrediteerd onder uitsluiting van enigerlei andere wijze van (aanvullende) schadevergoedingsverplichting.

Lid 6: Terugzending mag slechts geschieden na schriftelijke goedkeuring van leverancier, doch is voor rekening en risico van cliënt en impliceert nimmer enige erkenning van aansprakelijkheid.

Lid 7: Wanneer zaken, die door leverancier ter beschikking zijn gesteld van koper, niet door opdrachtgever worden aanvaard, heeft leverancier de volgende bevoegdheid:

 

De zaken te leveren door een schriftelijke mededeling van leverancier aan opdrachtgever, in welk geval de zaken vanaf het tijdstip van de verzending van die mededeling bij leverancier of een door deze aan te wijzen transporteur worden opgeslagen en zulks voor rekening en risico van opdrachtgever. In een dergelijk geval is ook het risico van kwaliteitsvermindering van de zaken voor opdrachtgever.

Of,

De overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden en / of de zaken aan derden te verkopen en te leveren, waarbij opdrachtgever voor alle schade aansprakelijk is.

Leverancier is alsdan gerechtigd aan derden artikelen te verkopen, die werden geweigerd of retour ontvangen, ook wanneer die artikelen voorzien zijn van een geregistreerd merk van opdrachtgever. Leverancier zal van het hier gegeven keuzerecht eerst gebruik kunnen maken nadat opdrachtgever in de gelegenheid is gesteld binnen vijf dagen na de datum van de in art.9 lid 7 omschreven mededeling schriftelijk, met argumenten, bezwaar te maken. Leverancier zal alsdan, met in achtneming van redelijkheid en billijkheid, zijn keuzerecht uitoefenen.

Lid 8: Opdrachtgever kan zich nimmer beroepen op tekortkomingen in de geleverde zaken, indien en voor zover deze zaken na levering door leverancier aan opdrachtgever verwerking of bewerking hebben ondergaan.

Lid 9: Gebreken in het geleverde geven geen grond voor ontbinding van de betreffende overeenkomst, tenzij het gaat om gebreken als in lid 9.1 .en lid 9.2. bedoeld en leverancier ondanks herhaalde pogingen er niet in slaagt de gebreken aanvaardbaar op te heffen. Alsdan is opdrachtgever tot ontbinding van de overeenkomst bevoegd, als de instandhouding in redelijkheid niet van hem verlangd kan worden. Gebreken kunnen slechts grond van ontbinding vormen, voor zover deze de goederen betreft ten aanzien waarvan is tekort gekomen. Afwijkingen in hoeveelheid of kwaliteit, samenstelling, kleur e.d., welke uit technisch oogpunt niet zijn te voorkomen of welke volgens usance algemeen worden toegelaten, kunnen nimmer een grond vormen voor ontbinding door of op verzoek van opdrachtgever.

Lid 10: Geleverde zaken mogen alleen na schriftelijke goedkeuring van leverancier retour worden gezonden. Opdrachtgever dient retourzendingen franco, vergezeld van een schriftelijke toelichting te verzenden. Indien opdrachtgever in strijd met de hier gegeven voorschriften zaken retour zendt, of zaken ongegrond retour zendt, worden deze, voor zover zij niet door leverancier zijn geweigerd, voor rekening en risico van koper ter beschikking van opdrachtgever gehouden, zonder dat daaruit enige erkenning van de juistheid van de eventuele aanspraak op garantie kan worden afgeleid. De kosten van ongegronde retourzendingen zijn voor rekening van opdrachtgever.

 

Artikel 10 Eigendomsvoorbehoud.

Lid 1: De leverancier behoudt zich de eigendom voor van alle door haar aan cliënt afgeleverde goederen totdat de koopprijs voor al deze goederen geheel is voldaan.

Lid 2: Indien de leverancier in het kader van de met cliënt gesloten overeenkomst ten behoeve van cliënt door cliënt te vergoeden werkzaamheden verricht, geldt de voorbehouden eigendom eveneens totdat cliënt ook deze vordering van de leverancier geheel heeft voldaan.

Lid 3: De voorbehouden eigendom geldt eveneens ten aanzien van vorderingen die de leverancier jegens cliënt mocht verkrijgen wegens tekortschieten van cliënt in een of meer van zijn verplichtingen jegens de leverancier.

Lid 4: Zolang de eigendom van de geleverde goederen niet op cliënt is overgegaan mag deze de zaken niet verpanden of aan een derde enig ander recht daarop verlenen anders dan in het kader van de normale uitoefening van zijn bedrijf waarbij cliënt zich verplicht om in geval van verkoop op krediet, van zijn afnemers een eigendomsvoorbehoud te bedingen op de voet van het bepaalde in dit artikel.

Lid 5: Cliënt verbindt zich vorderingen die hij tegen zijn afnemers verkrijgt niet aan derden te cederen of te verpanden en verbindt zich voorts bedoelde vorderingen, zodra de leverancier de wens daartoe te kennen geeft, aan haar te verpanden op de wijze, aangegeven in art. 3: 239 BW tot meerdere zekerheid van haar vorderingen uit welke hoofde dan ook tegen cliënt.

Lid 6: Indien cliënt met de nakoming van zijn betalingsverplichtingen jegens leverancier tekort zal schieten, is de leverancier gerechtigd de onder eigendomsvoorbehoud afgeleverde goederen terug te nemen. Na terugneming zal cliënt worden gecrediteerd voor de marktwaarde, welke in geen geval hoger zal zijn dan de oorspronkelijke koopsom verminderd met de op de terugneming gevallen kosten.

 

Artikel 11 Betaling.

Lid 1: Tenzij schriftelijk anders overeengekomen en onverminderd het in het volgende lid bepaalde dienen betalingen aan leverancier netto binnen 14 dagen na factuurdatum te geschieden, welke termijn als fatale termijn te gelden heeft. Nalatigheid van cliënt bij het afnemen van zaken, laat de betalingsverplichting onverlet.

Lid 2: Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen strekken alle betalingen, hoe ook gemaakt, van cliënt in de eerste plaats in mindering op de kosten, vervolgens in mindering op de verschenen rente en tenslotte in mindering op de hoofdsom van de onbetaald gelaten facturen.

Lid 3: Schuldvergelijking of andere vormen van verrekening zijn zonder uitdrukkelijke schriftelijke overeenkomst nimmer toegestaan.

Lid 4: De leverancier is te allen tijde gerechtigd alvorens te leveren, of met de levering voort te gaan, naar haar oordeel voldoende vooruitbetaling of zekerheid voor het nakomen van de betalingsverplichtingen van cliënt te verlangen, waarbij leverancier gerechtigd is verdere leveringen op te schorten indien cliënt aan dit verlangen niet tegemoet komt, ook in geval een vaste levertijd is overeengekomen, een en ander onverminderd het recht van leverancier vergoeding van schade te vorderen wegens te late c.q. niet-uitvoering van de overeenkomst.

Lid 5: Indien cliënt niet binnen de overeengekomen termijn betaald is hij van rechtswege in verzuim en heeft leverancier zonder enige ingebrekestelling het recht hem vanaf de vervaldatum der onbetaalde factuur of facturen een rente in rekening te brengen ten bedrage van 2% boven wettelijke rente met een minimum rentepercentage van 12% per jaar over het factuurbedrag.

Lid 6: Alle door de leverancier te maken incassokosten, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk, komen voor rekening van cliënt en worden berekend naar rato van het openstaande bedrag op de wijze zoals hierna is aangegeven, met dien verstande dat deze minimaal € 240,= zullen bedragen. Deze kosten worden berekend over de te vorderen hoofdsom en wel als volgt:

over de eerste € 3.000,= 15%

over het meerdere tot € 6.000,= 10%

over het meerdere tot € 15.000,= 8%

over het meerdere tot € 60.000,= 5%

over het meerdere boven € 60.000,= 3%

Lid 7: Indien cliënt in verzuim geraakt zijn vanaf dat moment alle bij leverancier op cliënt openstaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar.

 

Artikel 12 Opschorting en ontbinding.

Ingeval opdrachtgever enige verplichting van de overeenkomst gesloten met leverancier, na schriftelijke aanmaning tot nakoming niet nakomt, hij in surseance van betaling geraakt , hij in staat van faillissement wordt verklaard, hij tot liquidatie van zijn zaken besluit, of leverancier informatie verkrijgt welke met redelijke zekerheid aangeeft dat opdrachtgever zeer waarschijnlijk niet aan zijn verplichtingen jegens leverancier zal kunnen voldoen, is leverancier gerechtigd alle op dat ogenblik bestaande overeenkomsten zonder gerechtelijke tussenkomst op te schorten of geheel of gedeeltelijk per aangetekend schrijven te ontbinden, of ontbonden te verklaren, onverminderd de overige wettelijke rechten van leverancier. Alsdan worden bestaande vorderingen terstond opeisbaar.

 

Artikel 13 Aansprakelijkheid.

Lid 1: Behoudens grove schuld of opzet van leverancier of leidinggevende ondergeschikten van leverancier, is leverancier niet aansprakelijk voor kosten, schaden of interessen, ontstaan als gevolg van daden of nalatigheid van voornoemde personen of van andere ondergeschikten van leverancier dan wel van personen door leverancier tot uitvoering van de overeenkomst gebezigd, en ten hoogste het bedrage van de factuurwaarde van de door de leverancier geleverde zaken in verband waarmee de schade is ontstaan.

Lid 2: Iedere aansprakelijkheid van leverancier voor bedrijfsschade of andere indirecte schade is uitdrukkelijk uitgesloten.

Lid 3: Indien cliënt zaken, waaromtrent leverancier hem onder opgave van redenen heeft medegedeeld te twijfelen aan de kwaliteit, doorverkoopt, levert, verpandt of op andere wijze, onder welke titel dan ook, al dan niet om niet en al dan niet in gebruik, aan een ander overdraagt of te zijner beschikking stelt, is cliënt verplicht leverancier te vrijwaren voor alle aanspraken van derden wegens schade, opgetreden door, of in verband met door leverancier aan de wederpartij geleverde zaken.

Lid 4: De aansprakelijkheid van leverancier voor schade, die direct voortvloeit uit letsel bij een persoon, zal nooit meer dan het bedrag zijn dat krachtens de verzekeringsovereenkomst, gesloten tussen verkoper en diens verzekeraar ter zake, zal worden uitbetaald. Koper heeft het recht inzage te verkrijgen in de polis van verzekering, welke het risico van de letselschade bij een persoon dekt.

Lid 5: Op straffe van verval van het recht op schadevergoeding, wordt verkoper door koper alle gewenste medewerking verleend bij zijn onderzoek naar oorzaak, aard en omvang van de schade waarvoor een vergoeding wordt gevorderd.

Lid 6: Koper vrijwaart verkoper tegen vorderingen van derden, die stellen schade te hebben geleden door een zaak, die leverancier heeft geleverd.

Lid 7: Indien en voor zover de beperking van aansprakelijkheid in een gegeven geval onredelijk bezwarend of onaanvaardbaar wordt geoordeeld, geldt een beperking die alle omstandigheden van het geval in aanmerking nemend, redelijk en billijk is.

 

Artikel 14 Ontwerpen, modellen, etc.

Lid 1: Alle tekeningen, schetsen, schema's, monsters, modellen, gereedschap, e.d. die door leverancier worden gehanteerd blijven ook indien zij aan cliënt ter hand worden gesteld geestelijk en/of fysiek eigendom van leverancier en mogen derhalve, behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van leverancier, voor geen ander doel dan uitvoering van de overeenkomst tussen leverancier en cliënt gebruikt te worden.

Lid 2: Cliënt vrijwaart leverancier voor aanspraken van derden, terzake van de in het voorgaande lid genoemde goederen afkomstig van cliënt, betreffende intellectuele eigendomsrechten.

 

Artikel 15 Teruggave verhuurde en in bruikleen gegeven goederen.

Lid 1: Indien leverancier aan cliënt bij de uitvoering van de overeenkomst goederen heeft verhuurd en/of in bruikleen heeft gegeven, al dan niet tegen betaling, is cliënt verplicht deze goederen binnen veertien (14) dagen na beëindiging van de overeenkomst, om welke reden dan ook, in oorspronkelijke staat, vrij van gebreken en volledig te retourneren. De hiervoor genoemde termijn heeft te gelden al fatale termijn.

Lid 2: Indien cliënt, om welke reden ook, in gebreke blijft met de onder lid 1 genoemde verplichting, heeft leverancier het recht de daaruit voortvloeiende schade en kosten, waaronder de kosten van vervanging en gederfde huurinkomsten, op cliënt te verhalen, onverminderd de overige aan leverancier in dit verband toekomende rechten.

 

Artikel 16 Geschillen/toepasselijk recht/forumkeuze.

Lid 1: Op alle overeenkomsten waarop deze voorwaarden geheel of gedeeltelijk van toepassing zijn, is Nederlands recht van toepassing.

Lid 2: Alle geschillen die tussen adviseur c.q. leverancier en opdrachtgever c.q. cliënt ontstaan zullen bij voorkeur worden voorgelegd aan de bevoegde rechtere van de vestigingsplaats van leverancier.

Lid 3: Voor zover niet anders uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen vervallen alle rechtsvorderingen waartoe deze algemene voorwaarden cliënt aanleiding geven door het verloop van een jaar sedert leveringsdatum.

 

Artikel 17 Overige bepalingen.

Lid 1: De in deze algemene voorwaarden gebruikte kopjes boven de artikelen zijn slechts indicatief bedoeld en kunnen niet gebruikt worden voor interpretatiedoeleinden terzake van hetgeen in de artikelen is opgenomen.

Lid 2: De leverancier heeft het recht om deze algemene voorwaarden eenzijdig te verwijzen. Wijzigingen gelden ook ten aanzien van reeds gesloten overeenkomsten. Wijzigingen worden schriftelijk bekend gemaakt aan cliënt en treden in werking dertig (30) dagen na de bekendmaking, tenzij bij de bekendmaking een andere datum wordt aangegeven.

Lid 3: Indien een bepaling van de overeenkomst of deze algemene voorwaarden nietig blijkt te zijn, tast dit niet de geldigheid van de gehele overeenkomst aan. In dat geval heeft leverancier het recht om daarvoor in de plaats te stellen een – voor cliënt niet onredelijk bezwarende – bepaling die de nietige zo dicht mogelijk benadert.

Laatst bekeken