Custom made bedrukte relatiegeschenken, promotieartikelen en merchandise

   

Druktechnieken

Wij kunnen promotieartikelen of relatiegeschenken bedrukken met een logo op vele manieren. Zie hieronder de mogelijkheden voor personaliseren. Afhankelijk van het artikel kunnen technieken worden toegepast. Vraag gerust om advies.

Tampondruk

Bij tampondruk brengt een flexibele, siliconen stempel de inkt over. Deze stempel wordt een ‘tampon’ genoemd. Eerst wordt er een negatief gemaakt van uw afbeelding of logo. Het negatief wordt op een plaat met een lichtgevoelige laag aangebracht. Dit wordt belicht en de plaat wordt vervolgens in een zuurbad gedompeld. Deze plaat wordt een ‘cliché’ genoemd en wordt tijdens het drukproces voorzien van inkt. De tampon pikt de inkt er van op en drukt dit vervolgens op het artikel. Tampondruk is een bedrukkingstechniek, die vaak gebruikt wordt op onvlakke artikelen zoals pennen, notitieboekjes en rekenmachines. 

 

Zeefdruk/ rondzeefdruk

Bij zeefdruk wordt een zeefdrukraam voorzien van een lichtgevoelige laag. Op het zeefdrukraam wordt vervolgens het logo of de afbeelding aangebracht en belicht door UV licht. De onbelichte delen worden vervolgens weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. Op de plaats van het logo of de afbeelding gaat de zeef open. Met behulp van een ‘rakel’ (mesvormig gereedschap) wordt de inkt door de zeef aangebracht op het artikel. Zeefdruk wordt vaak toegepast op textiel, paraplu's en tassen.

 

Transferdruk

Bij transferdruk wordt de opdruk eerst in spiegelbeeld aangebracht op speciaal transferpapier. Met een warmtepers wordt het logo of de afbeelding op het artikel aangebracht. De warmte zorgt ervoor dat de inkt van het papier los komt. Veelal wordt transferdruk als bedrukkingstechniek gebruikt op polo’s, jacks, bodywarmers en caps.

 

Sublimatie

Bij sublimatie wordt er gebruik gemaakt van een speciaal soort transferpapier dat op het artikel wordt gelegd. Door het papier, waarop de opdruk staat, te verhitten wordt de opdruk op het artikel gedrukt. Sublimatie zorgt voor een mooi en luxe resultaat omdat er veel kleuren tegelijk kunnen worden bedrukt, maar is ook een intensieve druktechniek wat leidt tot wat hogere drukprijzen. Sublimatie wordt vaak gebruikt bij mokken met een full colour bedrukking.

 

Blinddruk

Blinddruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door middel van een drukplaat waarop een reliëf aangebracht is, wordt het logo in het product geperst. Er ontstaat als het ware een verdieping en door de schaduwwerking is de afbeelding dan te zien. Voornamelijk (kunst)lederen producten worden met deze techniek bewerkt. Deze manier van branding geeft een chique uitstraling.

 

Foliedruk

Dit is in principe hetzelfde principe als bij blinddruk. Het verschil is echter dat er nu bij het persen een folie wordt aangebracht. Over het algemeen is dit in goud of zilver maar andere kleuren zijn vaak ook mogelijk. Deze methode is erg geschikt voor kleine lettertypen en wordt vooral toegepast op producten van (kunst)leder.

 

Borduren

Borduren wordt met behulp van een computergestuurde borduurmachine gedaan. Eerst wordt het logo nagetekend in een borduurprogramma (borduurkaart). Het artikel wordt op de te borduren plek ingespannen met behulp van inspanringen. De prijs van een borduring hangt af van de grootte van de borduring en het aantal steken in het logo. Deze techniek wordt veelal gebruikt op badtextiel, jacks en caps.

 

Laser graveren

Een speciale lasergraveermachine zorgt ervoor dat het logo of de afbeelding in het materiaal van het artikel wordt aangebracht. Dit gebeurt met behulp van een laser, die wordt aangestuurd door een computer. Graveren wordt met name toegepast op metalen en houten artikelen en geeft een strak resultaat. 

 

Digitaal printen

Bij digitaal printen wordt het artikel bedrukt op een vergelijkbare manier als waarop je thuis een A4'tje zou bedrukken, alleen is deze printer wat groter. Digitaal printen heeft een aantal voordelen. De opdruk kan in full colour worden bedrukt en bij digitaal printen kunnen kleinere details worden afgedrukt, die bij andere druktechnieken niet zichtbaar zouden zijn. Er zijn steeds meer producten geschikt om digitaal te printen

 

Doming

Een doming is een soort sticker voorzien van een 2 componenten harslaag (epoxy). Deze epoxylaag is glashelder, waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins 'vergroot'. De sticker wordt in full colour geprint, dus is er geen sprake van PMS kleuren. Het ziet er stralend en fantastisch uit. Domen wordt veel toegepast bij usb-sticks en duurdere, luxere, elektrische artikelen.

Back to top