Offerte Aanvraag

Hoe vraag ik een offerte aan? (alleen voor bedrijven en instellingen)

Een offerte aanvragen voor bedrukte relatiegeschenken is eenvoudig en geheel vrijblijvend. Indien u het product van uw keuze heeft gevonden, vult u het aantal in, geeft de gewenste bedrukking aan en klikt u op “In offertemandje”.  Vervolgens klikt u bij (2.) op de blauwe button "Offerte aanvragen" Daar vult u uw gegevens in en klikt daarna bij (3.) op oranje balk “offerte verzenden”. Ter bevestiging ontvangt u daarna een e-mail dat uw offerteaanvraag is ontvangen. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvangt u uw offerte in uw mailbox. Mocht u een speciale aanvraag hebben dan nemen wij contact met u op om het een en ander door te spreken. Het kan zijn dat wij in dat geval iets langer met uw aanvraag bezig zullen zijn om u de meest scherpe prijs te kunnen aanbieden.

Zijn de prijzen op de website inclusief bedrukking?

In principe zijn alle prijzen op onze website voor blanco artikelen, mits in het productscherm staat vermeld dat een artikel inclusief bedrukking van 1 of meerdere kleuren is. De prijs in uw offerte is wel inclusief bedrukking, indien u dat in uw aanvraag heeft aangegeven.

Hoe kan mijn logo op de producten geplaatst worden?

Er zijn verschillende manieren om producten te personaliseren. Voor de meeste technieken kunt u bij ons terecht, echter niet ieder artikel kan via elke techniek bedrukt worden. Onderstaand een overzicht van de verschillende technieken en de uitleg hiervan.

Tampondruk

 is een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waarna deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (siliconen zijn inktafstotend). De inkt wordt door de tampon overgezet op het te bedrukken product. De dikte van de inkt is ongeveer 4 micrometer. De dikte van de over te dragen inktlaag is afhankelijk van het type inkt, stroperigheid, de etsdiepte van het cliché en de temperatuur. Over het algemeen kunnen we zeggen dat tampondruk bij uitstek de beste drukmethode is voor oneffenheden, maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte druk. Het nadeel is dat een tampondruk in een lichte kleur op donkere en transparante artikelen niet in 1 keer goed dekt, het kan daarom voorkomen dat sommige producten dubbel gedrukt moeten worden om een mooi resultaat te bereiken. Tampondruk wordt over het algemeen gebruikt voor bijvoorbeeld kleine kunststof artikelen zoals aanstekers, rekenmachines, pennen e.d.

Zeefdruk/ rondzeefdruk

 is een directe druktechniek. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij simpel. Fijn gaas (de zeef) van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van UV belicht wordt. De op het positieve beeld aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefraam ontstaan, waardoor de inkt gedrukt kan worden. De inkt wordt op het raam aangebracht en wordt met behulp van een rakel uitgesmeerd, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het product moet tussen iedere drukgang/kleur gedroogd worden in een droogtunnel, daardoor is het mogelijk dat krimpgevoelige materialen in maximaal 1 of 2 kleuren bedrukt kunnen worden, omdat de drukgangen anders niet meer mooi aansluiten. Zeefdrukinkt is goed dekkend, waardoor het een geschikte druktechniek is voor donkere artikelen. Een aantal voorbeelden waarbij (rond)zeefdrukdruk gebruikt kan worden zijn bijvoorbeeld textiel, tassen, emmers, bidons e.d.

Lasergravure

 is een techniek die op metalen artikelen, hout en glas wordt gebruikt. Door middel van een laserstraal wordt de bovenlaag van het artikel weg gebrand. De kleur die tevoorschijn komt is de kleur van de ondergrond van het artikel. Bij sommige metalen artikelen is dat zilvergrijs, soms kan dat ook lichtbruin of messing zijn. Omdat de laserstraal wordt aangestuurd door de computer, kunnen er zeer gedetailleerde logo’s gegraveerd worden.

Transferdruk

 is vooral van toepassing bij textiel. Deze heeft tot doel kleuren door middel van zeefdruk indirect op een stof aan te brengen. Door middel van pigment transferinkt worden in spiegelbeeld in zeefdruk de nodige kleuren aangebracht op een vel papier. Deze vellen worden dan op het te bedrukken product gelegd en worden samen, onder druk en op hoge temperatuur, gedurende een bepaalde tijd samen geperst. Door de warmte komt de inkt los van het papier en zet zich vast op de stof.

Borduren

 wordt met behulp van een computergestuurde borduurmachine gedaan. Eerst wordt het logo nagetekend in een borduurprogramma (borduurkaart). Hoe het logo wordt ontworpen heeft uiteindelijk invloed op de borduurrichting, de afknipsels en de dichtheid van de borduring, want met deze kaart wordt de borduurmachine aangestuurd. Het artikel wordt op de te borduren plek ingespannen met behulp van inspanringen. De prijs van een borduring hangt af van de grootte van de borduring (het aantal steken in het logo), of er een volvlak is, en het soort garen (goud- en zilvergaren zijn duurder dan de standaard kleuren).

Sublimatie

 is een druktechniek dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak. Wij kunnen een selectief aantal artikelen met behulp van sublimatie bedrukken. Sublimatie-inkten veranderen bij verhitting van een vaste vorm naar een gasvormige toestand zonder tussendoor vloeibaar te worden. De gassen hebben de mogelijkheid een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaatoppervlaktes. Sublimatie-inkten zijn hierdoor wasbestendig omdat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak.

Bij 

Offsetdruk

 wordt er eerst een negatief op basis van het originele ontwerp gemaakt. Van dit negatief wordt een printplaat gemaakt. Het negatief wordt daarbij in contact gebracht met een metalen plaat, waarop een lichtgevoelige laag zit die inkt opneemt. Deze wordt belicht waardoor de plaat wordt ontwikkeld, en de inktopnemende laag alleen op de belichte plaatsen achterblijft. De plaat wordt dan nat gemaakt. Hierdoor blijven de stukken zonder afbeelding beter bestand tegen de gebruikte inkten, welke op oliebasis zijn. De ontwikkelde printplaat wordt vastgehecht aan een cilinder op de drukpers. Deze draait rond waardoor de plaat geïnkt wordt en de afbeelding overgebracht op een rubber doek waar de afbeelding dan in spiegelbeeld op komt. Het doek brengt deze afbeelding weer over op het papier, waardoor de afbeelding weer goed wordt weergegeven.

Digitaal drukken of printen

 kan op twee manieren:

  • Een digitale printer of drukpers waar geen films of drukplaten aan te pas komen.
  • Een offsetdrukpers waar de te drukken afbeelding digitaal wordt aangebracht op de drukplaten die op hun beurt automatisch of handmatig op de pers worden gespannen.


Digitaal drukken is voordelig bij kleine oplagen doordat er praktisch geen opstartkosten zijn, de kwaliteit is identiek van het eerste tot het laatste exemplaar. Bij offset moeten er eerst enkele exemplaren gedrukt worden tot men de gewenste kwaliteit heeft en bij grote oplagen moet deze kwaliteit tussendoor nog gecontroleerd worden. Offsetdruk kan daarentegen wel meer types en grammages papiersoorten aan en levert tot op heden nog steeds een betere kwaliteit.

Blinddruk

 is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door middel van een drukplaat waarop een reliëf aangebracht is, wordt het logo in het product geperst. Door de schaduwwerking is de afbeelding dan te zien. Er zijn maar een aantal producten geschikt voor deze techniek. Voornamelijk lederen en metalen artikelen worden met deze techniek bewerkt.

Kan ik van tevoren een proefexemplaar ontvangen?

Uiteraard is het mogelijk om eerst een proefexemplaar te ontvangen. Na ontvangst van de door u aangevraagde offerte kunt u een e-mail sturen aan uw contactpersoon met de bestelling van het sample. U betaalt voor het sample de stuksprijs en een bijdrage in de verzend- en administratiekosten van € 14,95. Bij een bestelling naar aanleiding van het sample worden deze verzend- en administratiekosten op de uiteindelijke factuur in mindering gebracht.
Voor grote en/of speciale projecten is het ook mogelijk om bedrukte samples op te vragen. Voor de kosten en de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Hoe kan ik bestellen?

Als u akkoord gaat met de offerte die u heeft ontvangen, kunt u eenvoudig bestellen door deze retour te mailen naar uw contactpersoon met vermelding van uw afleveradres, factuuradres en overige relevante informatie. Ook kunt u direct uw logo bijvoegen. Als wij uw bestelling hebben ontvangen, ontvangt u een factuur voor betaling. U kunt het bedrag vervolgens overmaken op ons rekeningnummer. Bedrukking en levering geschiedt na betaling en volgens onze algemene voorwaarden.

Hoe moet ik mijn logo aanleveren?

Aanleveren artwork bij bedrukken:

 Hiervoor ontvangen wij, bij voorkeur via de e-mail een digitaal vector-bestand, bij voorkeur in AI of EPS met vermelding van de PMS-kleurnummers. Opmaak bestanden als CorelDraw, Paint en JPEG kunnen wij voor bedrukkingen en gravuren niet gebruiken. Ook teksten ontvangen wij het liefst omgezet in vectoren als dit geen standaard lettertype betreft, eventueel voldoet het meesturen van het font-bestand. Indien het aangeleverde artwork niet bruikbaar is kunnen wij dit voor u bewerken. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de tijd dat het tekenen in beslag neemt. 
De proef voor akkoord ontvangt u als PDF bestand.

Wat is een vector-bestand? De meest simpele uitleg van een vector-bestand is dat dit bestand geen kwaliteit verliest bij het vergroten, zoals wel het geval is bij een BMP of JPEG bestand. Dit komt omdat een vector is opgebouwd uit lijnen in plaats van pixels.

 

 U kunt ons met vragen altijd bellen op 020-6353189. Toegankelijkheid is ons motto.